Viața la birou e mai bogată decât conținutul ecranelor noastre

ERGONOMIE
March 10, 2016 / Diana Blinda

1469-720x480

În căutarea unui sentiment autentic pentru viața de la birou, interacțiunea umană directă (H2H) este crucială. Știm că revoluția digitală deja se întâmplă, dar de-abia recent a ajuns la miezul businessului. Multitudinea de inovații digitale pe care le putem accesa instant și gratuit este cu mult mai puternică și eficientă decât ce putem obține de la proprii noștri angajatori. Acest lucru nu face decât să creeze mai multe probleme atâta timp cât angajatorii pierd controlul asupra experienței digitale.

1265-720x480

Imagine de la Death to Stock

Un nou trend este pe cale să apară, totuși, iar acesta apelează la mai mult adevăr implicat în experiența noastră digitală. După ani și ani de construit relații funcționale cu ecrane (M2H) în care am ajuns să ne “îndrăgostim” de milioane de pixeli, avem nevoie de mai multă realitate în experiențele noastre și de mai multă autenticitate în relațiile dintre noi.

AppNexuss-Playful-Flatiron-Office-by-Agatha-Habjan-1

Biroul AppNexus, New York

Crearea unui contact vizual devine acum o prioritate, deși ajunsese să fie percepută ca un privilegiu. Transformarea digitală nu doar schimbă ceea ce facem, ci cine suntem ca indivizi. Golurile dintre experiența noastră digitală și nevoia de relații autentice devin mai mari și mai greu de evitat. Businessurile devin încet mult mai experimentate din punct de vedere digital, ceea ce e un lucru bun.

Standardul locurilor de muncă este să integreze platforme tehnologice de top pentru a susține un nivel înalt de mobilitate, iar politica de a lucra de acasă a devenit norma pentru organizațiile medii spre mari. Așa că, această nouă tendință va trebui să încurajeze un orar foare flexibil, iar toți indivizii for deveni implicați activ în procesele de luare a decizilor, ceeea ce ar necesita prezența lor fizică la birou.

bicom1

Interior din biroul Bicom, Montreal

În timp ce businessurile devin conștiente de schimbări, și angajații trebuie să găsească moduri prin care să îmbrățișeze digitalul într-un mod sănătos și echilibrat.

Transformă-te într-un adevărat lider digital

Îmbrățișează noi moduri prin care să lucrezi cu soluții digitale. Există o mulțime de tehnologii emoțional-senzoriale care ne pot ajuta în acest sens.

Nu sacrifica interacțiunea H2H în favoarea M2H

Concepe un spațiu de lucru care ajută contactul H2H: crează zone de lucru care să aducă oamenii laolaltă, crează proiecte în jurul unor echipe deja formate, sparge barierele vizuale, maximizează spațiile pentru muncă colaborativă și încurajează munca în echipă.

Nu deveni un ascultător automat

Grija acordată vieții cibernetice este esențială pe măsură ce devenim entități mature digital. Procesul de învățare automată invadează deja lumea corporate, dar s-a demonstrate că deciziile luate pe baza datelor nu releva întotdeauna cel mai bun răspuns.

Ascultă-ți instinctele

Continuă cu metodele tradiționale de observație și analiză și bazează-ți soluțiile pentru muncă pe o combinație bună de date diferite.

 

Inspirație articol: workdesign.com