Ce transformare e necesară ca mersul la birou să fie foarte plăcut?

BIROURI
March 2, 2016 / Diana Blinda

office-designrulz-10

Cum ar fi dacă nu ne-am uita niciodată la ceas când suntem la job?

Sau dacă am pleca de la muncă mai energizați decât cum eram la venire?

Sau să simțim un real sentiment de apartenență prin interacțiunile cu colegii de birou?

Screen shot 2016-02-25 at 12.00.59 PM

Sediul BBC North

Deși tehnologia ne permite să lucrăm remote din multe locuri, majoritatea dintre noi încă mergem de luni până vineri în birouri tradiționale și ne uităm cu jind la spațiile jucăușe de co-working sau la companiile cu zone de entertainment atrăgătoare. Nu ne mai dorim să fim doar văzuți făcând prezența la birou, ci vrem să fim valorificați corect pentru reușitele noastre profesionale. E un fapt cunoscut că nivelul crescut al fericirii e direct proporțional cu productivitatea, iar angajatorii sunt conștienți deja că spațiile de lucru trebuie să susțină această stare de bine cât mai mult.

b14288e60dbcdd5994e9311bfc6e8dcc

Așadar, ce e de făcut? Am putea începe prin a transforma locul de muncă într-o experiență autentică, în care oamenii să simtă dorința de a se dezvolta armonios. Cum? Spre exemplu personalizarea unui birou cu elemente atent gândite, de la design, la pauze făcute mai plăcute prin meditație sau relaxare sau chiar existența unor gustări healthy, ajută mult în acest sens.

MAT_We_coworking_1F_view_from_retail

Yuanyang Express We+ Co-working Space

Devine din ce în ce mai mult necesar să umanizăm zonele de lucru și să le transformăm în medii inspiraționale, care încântă, ne stimulează și cresc interacțiunea dintre indivizi.

6b5cc8d1c98db4e317d3cc96955ff293

Cu toate acestea, îmbunătățirile în designul de birou trebuie să fie susținute și de un refresh în mentalitatea de lucru; o simplă zonă de relaxare nu va avea același impact dacă nu are suport din partea unei culturi organizaționale care îndeamnă la a lucra într-o manieră plăcută, stress-free.

Income-Diary-Awesome-Office-14504

Zona de relaxare Comvert, Milano

Un birou care se simte grozav trebuie să reflecte individualitatea businessului și în special a oamenilor care îl ocupă. Așa că sfatul principal ar fi să ne schimbăm perspectiva într-una orientată către oameni, aspirațiile lor și nevoile aferente. Această direcție va aduce un boost clar în moralul atât personal, cât și colectiv și se va reflecta în reușitele profesionale. Ne va ajuta să fim conștienți că orele petrecute la birou au un scop mai mare decât pur funcțional, ne definesc și ne încurajează să excelăm la job, fără să ne ignorăm propriile naturi. Să nu uităm, deci, că există viață după weekend.

Sursă imagine principală: myturnstone.com