X-Code, de la Dauphin: placerea de a sta pe scaun

SCAUNE
March 27, 2013 / Liviu Souca

Ergonomie de ultima generatie si design ireprosabil, atuurile scaunelor X-CodeViitorul in ceea ce priveste statul pe scaun la birou incepe in prezent, odata cu noile modele de scaune ergonomice X-Code, recent lansate de compania germana Dauphin. Prin caracteristicile lor revolutionare, scaunele X-Code ne fac sa vedem  lucrul la birou ca pe o reala placere: nu numai ca ne incurajeaza sa ne simtim mai motivati si sa fim mai performanti, ci ne si ajuta sa ne mentinem starea de sanatate. Pentru a veni in intampinarea nevoii de mobilitate pe care o au angajatii din marile companii, designerul Daniel Figueroa si specialistii in ergonomie din echipa Dauphin au realizat familia de scaune ergonomice X-Code, ce se disting prin designul original si caracteristicile lor unice.
Un prim element specific scaunelor X-Code il reprezinta materialul special care imbraca spatarul, mulandu-se perfect pe conformatia corporala a utilizatorului si adaptandu-se la fiecare miscare a acestuia. Spatarul cu design inovator este realizat dintr-o structura rezistenta din plastic, prevazuta cu suport lombar pentru distribuirea corecta a presiunii in zona lombara. Ceea ce este cu totul deosebit la scaunele ergonomice X-Code este modul in care functiile si reglajele de care dispun le determina aspectul general. De exemplu, spatiile orizontale de la nivelul spatarului asigura nu numai suportul lombar si aerisirea necesare, ci reprezinta si un element distinctiv pentru designul familiei de scaune X-Code.
Toate elementele functionale ale scaunelor ergonomice din familia X-Code sunt asamblate astfel incat sa fie usor accesibile, fiind integrate compact in mecanism, asa cum este cazul reglajului prin care se ajusteaza gradul de inclinare a sezutului. Pentru mentinerea unei pozitii corecte si sanatoase in orice moment, scaunul poate fi reglat manual de catre utilizator, care poate urmari instructiunile de folosire chiar in timpul efectuarii reglajelor, datorita asa-numitului QR code, un alt element specific noilor scaune Dauphin.
Prin X-Code, Dauphin a introdus in domeniul productiei de mobilier ergonomic un detaliu tehnic absolut remarcabil: invelisul protector antibacterian cu ioni de argint, ca finisaj pentru bratele reglabile. Brandul Dauphin este recunoscut pentru solutiile ergonomice revolutionare pe care le propune, iar cea mai recenta inovatie a expertilor Dauphin – invelisul protector antibacterian cu ioni de argint – a fost gandita pentru a proteja pielea utilizatorilor de infectiile ce se pot propaga din cauza bacteriilor de pe suprafata bratelor reglabile.
Conceptul ergonomic din spatele scaunelor X-Code are la baza un modul mecanic ce poate fi folosit independent pentru diverse modele de scaune ergonomice Dauphin. Familia X-Code include modele adaptate nu numai nevoilor specifice ale fiecarui utilizator, ci si bugetului pe care fiecare client este dispus sa-l investeasca in achizitionarea unui scaun ergonomic de calitate: de la modele simple, prevazute cu reglajele esentiale, la preturi accesibile, pana la modele exclusiviste, cu reglaje sofisticate si un pret pe masura. In Romania, scaunele ergonomice Dauphin sunt importate de noi, Hansen Office Design.