Tot ce trebuie să știi înainte să alegi un standing desk
Poate ar trebui să citiți acest articol stând în picioare, căci experții susțin că ar trebui să facem asta, cel puțin, 2 ore pe zi și să încercăm să creștem treptat numărul de ore până la 4.
În medie, oamenii care au un job de birou stau jos aproximativ 10 ore, începute în fața ecranului, scriind mailuri sau dând telefoane, întrerupte de o pauză de masă unde… continuă să stea așezați. Și după toate acele ore de stat jos, își încheie ziua acasă tot static, fie la TV sau la desktop. În același timp, o dată cu creșterea muncii de birou, folosirea cu precădere a mașinilor, în detrimentul mersului pe jos sau cu bicicleta, la care contribuie și activitățile sedentare precum uitatul la televizor sau jocurile pe calculator, populația mondială a devenit considerabil mai puțin activă. World Health Organization estimează că 95% din populația adultă este inactivă și nu îndeplinește cerințele minime recomandate de 30 minute de activitate fizică, de 5 ori pe săptămână.
Un studiu arată că bărbații care stau jos 6 ore sau mai mult pe zi au per total o rată a mortalității de 20% mai mare decât cei care stau mai puțin de 3 ore. Pentru femei, procentul este de 40%.
Hai să trecem în revistă cum ne afectează statul jos sănătatea
Când avem o poziție incorectă în scaun, arderea caloriilor scade până la o treime în comparație cu mersul. Metabolismul devine leneș, deci riscul de a deveni obez și de a fi predispus la diabet crește.
Cercetătorii au știut de mult de legătura dintre sedentarism și o rată ridicată a îmbolnăvirii și a mortalității, care datează din anii ‘50, în urma unor studii efectuate pe șoferii de autobuz și funcționarii poștali. Un alt research mult mai recent a realizat că cei cu profesii sedentare au de 2 ori mai multe riscuri de a dezvolta diabet de tip II și boli cardio-vasculare, și cu 13% riscuri mai mari de cancer și o rată a mortalității cu 17% mai mare.
Deci… ce beneficii prezintă statul în picioare la birou?
- Reduce riscul obezității
- Scade riscul apariției diabetului de tip II și a altor probleme metabolice
- Risc redus de boli cardio-vasculare
- Risc redus de cancer
- Pe termen lung, contribuie la o rată mai mică a mortalității
Bun, acestea fiind spuse, lasă-ne să-ți recomandăm câteva dintre birourile Hansen reglabile pe înălțime. Pe restul, le găsești aici.
Biroul DRIVE
Biroul Drive reușește să satisfacă necesitățile individuale, fără a compromite funcționalitatea și spațialitatea biroului, prin mecanismul de ajustare a înălțimii cu un reglaj rapid și ușor integrat fiecărui blat de lucru și capabil de a lucra independent. Birourile Drive pot fi dotate cu panouri pentru a împărți suprafața de lucru și pentru a obține mai multă intimitate.
Masa rotundă STAND-UP
Masa versatilă Stand-up este reglabilă pe înălțime de la 71.5 cm la 115.5 cm. Albă, simplă poate fi folosită și pe post de birou individual sau poziționată strategic la recepție.
Biroul GULIVER
Iar biroul Guliver cu sistem electric de reglare a înălțimii te va face să te simți nu doar gigantic, ci și mult mai sănătos.
Apropo, știai că Ernest Hemingway scria de la un standing desk? La fel și Kierkegaard, Charles Dickens, Winston Churchill, Vladimir Nabokov sau Virginia Woolf. Deși poate păreau excentrici în acele timpuri, s-a dovedit că au prevăzut cel mai actual trend al momentului.
Pentru experiența cuiva care a promis că nu se va mai întoarce niciodată la un birou standard, vă recomandăm o lectură aprofundată sub forma unui experiment făcut de Fast Company.
Credit foto pentru imaginea principală: www.steelcase.com
Surse informații: Washington Post, Fast Company și Smithsonian Magazine.