Mobilierul cu design de succes reflecta spatiul de lucru in schimbare

AMENAJĂRI
March 13, 2013 / Liviu Souca

Colectia de mobilier Interpret, de la Teknion, printre castigatorii premiilor Good Design pe anul 2012Asa cum despre arta se spune ca oglindeste natura si lumea in care traim, despre designul spatiilor de birou se poate afirma ca reflecta felul in care lucram. Obiectele de care suntem inconjurati la birou spun adevarul despre cum ne percepem pe noi insine si ceea ce facem. Daca nu reusesc sa transmita aceasta imagine, inseamna ca nu au designul potrivit. La fel se intampla si in cazul produselor distinse cu premii, care ne ajuta sa intelegem mai bine in ce directie evolueaza designul din spatiile de birou. La inceputul fiecarui an, tonul il dau castigatorii competitiei Good Design, cel mai prestigios concurs international de arhitectura si design de produs, organizat anual de Chicago Athenaeum – Muzeul de Arhitectura si Design de la Chicago, impreuna cu Centrul European pentru Arhitectura, Arta, Design si Studii urbanistice. Printre produsele castigatoare se numara piese si accesorii de mobilier gandite pentru a se integra perfect in spatiile de birou ultramoderne.
Unul dintre castigatorii premiilor Good Design pe anul 2012 este colectia de mobilier de birou operativ Interpret, de la Teknion, care reinterpreteaza spatiul intr-o viziune inteligenta. Interpret este un sistem de mobilier extrem de flexibil, simplu, dar totodata complet, conceput pentru a se integra in orice companie care pune accentul pe colaborare, mobilitate si diversitate. Oricand si oriunde, pare sa fie mesajul pe care Teknion intentioneaza sa-l transmita prin aceasta colectie de mobilier de tip bench. Frumusetea birourilor consta nu atat in aspectul arhitectural al suprafetelor de lucru, cat in caracterul modular al diverselor elemente care le compun, ceea ce permite personalizarea spatiului de lucru cu rafturi, panouri despartitoare sau unitati de depozitare care se pot reconfigura in functie de nevoile de la un anumit moment. In Romania, mobilierul Teknion este importat de compania noastra, Hansen Office Design.
O alta colectie de mobilier distinsa cu premiul Good Design pe anul 2012 este Lounge, de la Knoll, semnata Pierre Beucler si Jean-Christophe Poggioli. Lansata anul trecut cu prilejul NeoCon, cea mai importanta expozitie de design din America de Nord, Lounge in versiunea 2012 reinventeaza emblematica linie cu acelasi nume realizata, in 1954, de Florence Knoll. Prin designul sau, in care se imbina forta si confortul, colectia Lounge nu a fost creata pentru un spatiu anume. Se potriveste la fel de bine intr-un birou, intr-un hotel sau, de ce nu?, chiar acasa, iar acest aspect ilustreaza una dintre tendintele majore in designul de interior: estomparea diferentelor intre birou, locuinta si spatii publice.