Culorile in decoratiunile de Craciun

December 24, 2012 / Liviu Souca

Rosu, verde, auriu si argintiu sunt, fara indoiala, culorile lunii decembrie, cele care exprima cel mai bine spiritul Craciunului. Rosul si verdele sunt culorile specifice bradului, in timp ce auriul si argintiul evoca magia si feeria Craciunului. Perioada sarbatorilor este numai buna ca sa ne punem imaginatia la treaba si sa ne decoram locuinta si, de ce nu?, biroul (de acasa sau de la serviciu). Decoratiunile festive in culori vii intregesc atmosfera de sarbatoare si ne ajuta sa uitam de zilele mohorate de iarna.
Decoratiunile de Craciun ne imbie la visare, ne incanta ochii si sufletul. In fiecare an, avem posibilitatea sa alegem decoratiuni cu forme si culori noi sau putem scoate din cutii cu parfum de poveste decoratiuni traditionale, care ne vor duce cu gandul la Craciunul din copilarie. Decoratiunile rosii si aurii creeaza in casa o ambianta primitoare, calduroasa. Alaturarea rosu-verde, in general evitata, este specifica sarbatorilor de iarna. In designul de interior, aceasta combinatie, prezenta si in unele dintre piesele de mobilier de birou ale brandurilor din portofoliul companiei noastre, Hansen Office Design, devine placuta daca este completata de galben. De exemplu, verdele intens se asorteaza cu o nuanta de rosu care bate spre portocaliu (un rosu temperat de tonuri de galben), in timp ce rosul aprins va fi valorificat de un ton de verde cald. Cand vine insa vorba despre decoratiunile de Craciun, combinatia rosu intens-verde intens este aproape inevitabila. Pe masa festiva, decoratiunile si accesoriile in rosu si verde vor fi puse in valoare de o fata de masa de un alb imaculat si de tacamuri cu insertii argintii. Pentru a conferi mesei un aer somptuos, puteti aborda chiar o nuanta de rosu mai inchis.
In salon sau in living, spatiile predilecte de reintalnire cu cei dragi de sarbatori, nu ezitati sa folositi ghirlande, lumanari si instalatii luminoase. In aceasta perioada, puteti conferi decorului un plus de farmec cu ajutorul materialelor stralucitoare, irizate, cu strasuri sau paiete. Regula de aur este sa evitati combinatiile de mai mult de trei culori, pentru a nu supraincarca nici bradul si nici masa festiva.
Alegerea decoratiunilor depinde si de stilul in care este amenajat interiorul. Intr-un interior modern si sic, cel mai bine merg decoratiunile in tonuri de auriu, argintiu si/sau gri albastrui. Alegeti cu atentie locul in care veti aseza fiecare accesoriu colorat. Puteti miza, de exemplu, pe lumanari, vaze de cristal, braduti, coronite si globuri in aceleasi tonuri. Din bradul de Craciun nu trebuie sa lipseasca decoratiunile din cristal si metal.
Daca petreceti sarbatorile la munte, intr-o casa de vacanta, puteti aborda orice stil, de la cel mai traditional la cel mai modern. Cu toate acestea, tonurile de rosu, verde si auriu raman de baza pentru decorarea bradului si a mesei de Craciun. Pentru o nota de originalitate, puteti aseza pe masa cateva fructe uscate sau mici conuri aurii. (Foto: Stock.XCHNG)