4 motive pentru care open space-ul e încă o alegere bună

FUNCȚIONALITATE
January 21, 2016 / Diana Blinda

Trendul care aduce beneficii atât pe plan profesional, cât şi personal în birourile de pretutindeni a câştigat în ultimii ani mult teren şi în România. Conceptul de open space promovează lucrul în echipă şi o dinamică relaxată, în care angajaţii colaborează şi schimbă idei în mod natural. Deși multe voci au început să-l conteste, open space-ul are câteva avantaje pe care nu i le poate lua nimeni.

1. Comunicarea este mai eficientă între angajaţi, pentru că nu există timp pierdut între etaje şi camere. Astfel, dacă vrei să discuţi cu cineva din departamentul de Resurse Umane îţi întorci privirea spre stânga, sau în dreapta, pentru un meeting spontan cu un coleg de la IT.

image002

Organizarea vine aranjată în elegantul birou Lego.

2. Birourile open space sunt economice, spaţiul de lucru fiind utilizat la maximum. De altfel, nu trebuie redecorat sau remobilat de fiecare dată când apare cineva nou în echipă, ci îşi găseşte un loc alături de restul membrilor. În plus, promovează o atitudine eco, reducând consumul de energie şi materiale de construcţie.

image003

Biroul OgiY este o variantă colorată pentru o atitudine bio.

3. Un spaţiu liber oferă angajaţilor senzaţia de comunitate, îi apropie de ideea că aparţin unui grup cu care interacţionează constant. În acest mod, se pot dezvolta şi relaţiile interpersonale, care vor aduce cu siguranţă un plus celor profesionale.

image004

Află răspunsurile cu modelul YanZ, la noi pe site.

4. O astfel de organizare înlătură standardele ierarhice şi face o declaraţie cu privire la orientarea pe orizontală a companiei.

image006

Descoperă modelul Yan M în catalogul nostru.

Deci? Pro sau contra open space?