Înapoi la origini: Organizarea unui spațiu de lucru mai bun pentru a diminua durerea

AMENAJĂRI
June 26, 2015 / Liviu Souca

Autor: Dr. Nicole Mastando

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii (BLS), cazurile de afecțiuni musculo-scheletice au reprezentat 33% din totalul leziunilor la locul de muncă în SUA în 2011 .

Afecțiunile musculo-scheletice includ totul de la leziuni obținute prin suprasolicitare, până la dureri lombare. Două sondaje efectuate pe populația Statelor Unite dezvăluie faptul că aproape 30 la sută din populația adultă suferă dureri lombare. Este, de asemenea, cel mai frecvent motiv pentru care oamenii merg la doctor.

ergochairPrevenirea durerii este preferabilă și de obicei mai ieftină decât tratarea. Cercetările arată că zonele de lucru proiectate ergonomic pot reduce numărul de afecțiuni musculo-scheletice. Un punct de lucru stabilit incorect poate duce cu ușurință la dureri de cap, de coloană, și la tulburări musculo-scheletice.

Ergonomia este studiul științific al lucrătorilor și mediului lor, care include totul de la factorii de stres fizic până la calitatea aerului. Ergonomia este aplicată din încercarea de a crește productivitatea, eficiența și calitatea muncii, și de a preveni leziunile.

Potrivirea corectă a punctului de lucru cu dimensiunea și forma corpului tău poate reduce durerea de încheieturi, umeri, gât și spate.

În primul rând, aveți nevoie de scaunul corespunzător.

Scaunul potrivit este diferit pentru fiecare individ. Forma și dimensiunea lui trebuie să țină cont de o serie de factori: înălțimea biroului, lungimea femurului, lungimea tibiei.

Un scaun adecvat permite tălpilor să fie lipite de podea, în timp ce genunchii formează un unghi de 90 de grade. Șezutul (perna de jos a scaunului) nu trebuie să se oprească la mijlocul coapselor, ci să le susțină integral. Astfel te poți bucura de relaxare maximă și tensiune musculară minimă.

Încearcă acest exercițiu. Reglează înălțimea scaunului în poziția cea mai joasă posibil, modificând astfel unghiul de 90 de grade al genunchilor. Observați că poziția afectează pelvisul și zona lombară. Arcuirea lombară normală este diminuată, sau poate chiar eliminată. Scaunele care cauzează o aplatizare sau rotunjire exterioară a zonei lombare afectează alinierea spinării, și în cele din urmă duc la modificări degenerative la nivelul coloanei vertebrale.

Acum încearcă poziția opusă. Ajustează scaunul la cea mai înaltă setare și observă că unghiul pelvian a crescut, ceea ce crește arcuirea lombara. Sunt cauzate tensiuni lombare.

Acum reglează iar scaunul și încearcă să găsești poziția neutră. Crează un unghi de 90 de grade la genunchi pentru a elimina tensiunile lombare.

Există platforme ajustabile care se plasează sub picioarele tale și pot contribui la realizarea poziției corecte a genunchilor. Când nu poți modifica înălțimea biroului pentru a se potrivi cu scaunul bine reglat, aceste dispozitive sunt destul de utile.

Spătarul contează la fel de mult.

Aproape toate scaunele de birou sunt create să ofere suport lombar, dar „scaunele ergonomice” din Scaun Web

Scaun Web

Scaun Web

comerț crează confuzie. Un scaun nu poate fi comercializat ca ergonomic, pentru că oamenii vin în toate formele și mărimile.

Sprijinul lombar trebuie să favorizeze o poziție dreaptă, cu pieptul în afară. Spătarul ar trebui să înceapă de la baza coloanei sacrale și să urce până la mijlocul spatelui. Multe scaune oferă suport lombar care începe prea jos și nu merge suficient de sus pentru a sprijini în mod corespunzător corpul.

În cele din urmă, omoplații.

Scaunul, în relație cu tastatura, trebuie să permită coatelor un unghi de 90 de grade. Astfel, omoplații preiau o poziție neutră și mușchii sunt cât mai relaxați posibil. Alte poziții presează mușchii care stabilizează omoplații, și pot provoca dureri de spate, umeri și gât.

Scaunele cu cotiere retractabile sunt o opțiune eficientă când cotierele și biroul au aceeași înălțime. Un sertar pentru tastatură plasat sub monitor este, de asemenea, o opțiune bună pentru a maximiza spațiul de la birou, atât timp cât regula de 90 de grade este luată în considerare.

Pernele de spumă pentru scaun sunt o adiție excelentă la scaunele dure sau concave atunci când achiziționarea unui nou scaun nu este o opțiune. Pernele fac cu ușurință scaunele dure, cele din lemn și scaunele de mașină mai confortabile și favorabile pentru coloana vertebrală.

Nu uitați nici de ergonomia în mașină.

Cele mai multe autoturisme noi oferă posibilitatea sprijinului lombar suplimentar, și pentru majoritatea oamenilor funcționează. Pentru ceilalți, există o variantă simplă pentru a elimina durerile de spate provocate sau agravate de condus.

Există rulouri din spumă moale care pot fi folosite ca suport lombar adițional și se găsesc ușor on-line. Un prosop rulat, de asemenea, este un substitut bun pentru rola de spumă.

Unghiul din partea de jos a scaunului trebuie luat în calcul când vine vorba de suport lombar. Atunci când unghiul pelvisului este schimbat, regiunea lombară a coloanei este afectată în mod direct. Unele mașini au opțiunea de înclinare a părții de jos a scaunului, altele nu. Prosopul te poate ajută și în acest scop.

Dacă ești unul dintre puținii care se simt mai bine cu suport lombar redus, ajustează-ți locul pentru a-ți ridica genunchii și stai cu trunchiul în poziție verticală. Dacă ai nevoie de sprijin lombar mai consistent, ajustează scaunul pentru a coborî genunchii, și apleacă ușor trunchiul. Dacă asta nu e de ajuns, poți folosi un prosop rulat.

Sursele utilizate includ Centrul Național de Statistică Sanitară SUA și Studiul Național de Examinare a Sănătății și Nutriției.

Dr. Nicole Mastando a absolvit Facultatea de Chiropractica Sherman în 2001 și face practică locală din 2005.

Nicole Mastando pentru marshfield.wickedlocal.com