De ce este important să facem mișcare în mod regulat și să evităm să stăm pe scaun un timp îndelungat?

BIROURI
August 16, 2021 / Afrodita

Cercetătorii au descoperit că statul pe scaun pe perioade de câteva ore la birou reduce semnificativ circulația sângelui la nivel cerebral. 

Statul pe scaun mai mult de șase ore pe zi împreună cu sedentarismul a fost asociat cu un risc de deces prematur cu 94% mai mare la femei, respectiv cu 48% la bărbați, comparativ cu persoanele care stau pe scaun mai puțin de trei ore pe zi și fac sport mai mult.

Statul pe scaun prea mult timp sporește riscul unui atac cerebral din pricina formării cheagurilor de sânge.

(sursa: ReSetează-te! de Dr. Dean Ornish și Anne Ornish)

Prin urmare, fă mișcare în mod regulat și evită statul pe scaun pe perioade lungi!

Cu cât mai multe pauze faci  la fiecare 30 de minute de stat pe scaun – fie că te ridici și te plimbi 1-2 minute, după care te așezi din nou – cu atât este mai bine pentru sănătate.

Folosește telefonul mobil ca să poți comunica plimbându-te prin birou, și nivelul tău de energie va crește .

Adoptă o postură corectă atunci când lucrezi la birou, pentru a evita durerile de spate.

Folosește un scaun ergonomic pe care îl poți regla în funcție de constituția și nevoile tale.

Dacă lucrezi de acasă evită să lucrezi pe canapea sau pe scaunul de bucătărie. 

Investește într-un scaun ergonomic pe care îl vei folosi ani de zile și îți va îmbunătății stilul de viață semnificativ.

Începe dimineața cu câteva exerciții de streching pentru că ajută la prevenirea leziunilor articulare  și la reducerea durerilor musculare.

O pauză combinată cu o sesiune scurtă de stretching efectuată la câte o oră de muncă este benefică în reducerea durerilor musculare şi a disconfortului muscular.

Din păcate, la unele persoane exercițiile de streching sau adoptarea unei posturi corecte nu își mai fac efectul și durerea acută se tranformă într-o durere cronica. De la primele semne e bine să facem investigații și să apelăm la specialiști

Pentru programele de recuperare medicală noi am apelat la Socrates Clinic din Timișoara, care între timp a devenit și partenerul nostru. 

Socrates Clinic și-a început activitatea în anul 2008 şi este condusă de Dr. Armand Gogulescu, medic primar de recuperare, medicină fizică şi balneologie, doctor în medicină, cu o experienţă practică în domeniu de peste 21 ani. 

www.socratesclinic.ro

Prima mea experiență de recuperare medicala serioasă am avut-o când eram gravidă cu prima fetiță în anul 2015. M-am confruntat cu dureri de spate insuportabile. Am căutat o clinica la care să pot găsi o rezolvare la problemele mele de sănătate și Socrates Clinic a fost alegerea potrivită.

În urma unui consult la doctorul Armand Gogulescu am primit un plan de recuperare care a inclus masaj, kinetoterapie si hidrokinetoterapia (era singura clinică din Timișoara care avea un bazin pentru recuperare în apă).

Tot planul de recuperare a avut un efect benefic asupra mea.

De atunci au trecut pragul clinicii inclusiv fetițele mele la cursurile de iniţiere timpurie în înot pentru bebeluşi și soțul meu pentru diverse afecțiuni.

Sper să îți fie utile informațiile transmise!

Weekend plăcut!

Și nu uita: There is life after weekend!

Cu drag,

Loredana Trocan

Owner HANSEN ERGONOMICS STUDIO TIMIȘOARA

Tel: +40726 056 590

E-mail: loredana@hansen.ro

Website: www.hansen.ro