3 PASI PENTRU A EVITA PROBLEMELE DE POSTURA SI DURERILE DE SPATE!

BIROURI
December 5, 2014 / Liviu Souca

________________________________________________________________

Doua treimi dintre cei care lucreaza la birou petrec mai bine de sase ore pe zi asezati pe scaun, fiind astfel predispusi la dureri de spate. Este ceea ce reiese dintr-un sondaj recent, intitulat sugestiv Work happy, Work well, in care se arata ca 63% din angajatii din companii petrec pe scaun cel putin sase ore zilnic. Dintre persoanele care au participat la sondaj, peste jumatate stau intr-o pozitie deficitara, in timp ce 48% recunosc ca nu se ridica deloc de la birou in timpul zilei de lucru. Din acelasi sondaj reiese ca 21% dintre angajati isi continua lucrul acasa, 32% dintre ei lucrand frecvent pana tarziu in noapte. Analizand obiceiurile care au impact negativ asupra lucrului la birou, sondajul realizat de Office Angels arata ca angajatii care petrec cel mai mult timp stand pe scaun lucreaza in departamentele de vanzari, marketing si media.

“Durerile de spate apar frecvent in cazul persoanelor care au o activitate preponderenta de birou, intrucat pozitiile fixe pe scaun pun presiune pe muschii spatelui. In plus, pe langa aspectul inestetic, o postura incorecta conduce, in timp, la degenerarea discurilor vertebrale si la cresterea riscului instalarii unor afectiuni (discopatii lombare, discopatii cervicale, scolioze in perioada de crestere etc.). Nediagnosticate cat mai timpuriu si netratate corespunzator, aceste afectiuni se pot agrava, uneori cu consecinte grave asupra coloanei vertebrale”, mentioneaza dr.Gabriel Copaci, medic specialist medicina sportiva cu care Kinetic Sport Medicine colaboreaza pentru diagnosticare si recuperare.

Durerile de spate cauzate de pozitii prelungite pe scaun, la birou sau acasa, nu trebuie ignorate, intrucat cu cat trece timpul, recuperarea devine mai dificila si necesita o perioada mai indelungata de tratament.

PASUL 1: EVALUEAZA-TI SANATATEA COLOANEI VERTEBRALE!

Pentru o evaluare musculo-scheletala completa, te poti programa la clinica de recuperare medicala Kinetic Sport Medicine. Evaluarea propriu-zisa dureaza aproximativ 20 de minute si include efectuarea unor teste articulare, precum si a unor teste musculare specifice. Se evalueaza intregul aparat locomotor: talpile, calcaiele, gleznele, genunchii, centura coxo-femurala, coloana lombara, coloana toracala, coloana cervicala, umerii si coatele. In anumite situatii, se efectueaza si o ecografie musculo-scheletala.

De asemenea, in functie de afectiunile identificate, evaluarea este urmata si de o prima sedinta de tratament, astfel incat pacientul pleaca de la clinica cu informatii detaliate si o viziune clara asupra intregului proces de recuperare, precum si cu o perspectiva obiectiva in legatura cu etapele tratamentului recomandat (gimnastica medicala, terapie manuala, proceduri de fizioterapie etc.).

Costul evaluarii musculo-scheletale: 150 lei*

*Preturile tratamentelor medicale sunt scutite de TVA, potrivit reglementarilor legale in vigoare.

Pentru programari sau alte detalii privind evaluarile musculo-scheletale si tratamentele de recuperare din cadrul clinicii Kinetic Sport Medicine va rugam sa transmiteti un e-mail la adresa contact@kinetic-sm.ro sau sa sunati la unul din urmatoarele numere de telefon: 0721.241.314 sau 0721.241.315.

PASUL 2: ALEGE SA STAI PE UN SCAUN ERGONOMIC!

Scaunele de birou ergonomice sunt o investitie in propria noastra sanatate. Se disting nu numai prin design si reglaje sofisticate, ci si prin calitatea deosebita a materialelor din care sunt realizate – mai ales la nivelul sezutului si al spatarului.

Cand stam pe scaun, trebuie sa tinem seama, in principal, de doua aspecte: presiunea exercitata pe suprafata de contact dintre utilizator si scaun (in special la nivelul oaselor bazinului) si microclimatul, adica temperatura si umiditatea care se creeaza intre piele si scaun. Statul prelungit pe un scaun cu o tapiterie prea rigida sau, dimpotriva, prea moale, incetineste circulatia sanguina, reduce aportul de oxigen in tesuturi si da senzatia de presiune si de furnicaturi. Daca sezutul si spatarul nu elimina suficient caldura si umiditatea, acestea se acumuleaza si disconfortul se accentueaza.

Un scaun ergonomic perfect pentru cei care vor sa-si corecteze pozitia, este scaunul LyraNet, un scaun ergonomic care se adapteaza la orice miscare a utilizatorului si pe care oricine sta corect si confortabil, indiferent de inaltime sau de greutate. Datorita spatarului din tesatura impletita, permeabila si placuta la atingere, riscul de a te ridica de la birou avand camasa umeda este redus la minimum. LyraNet este prevazut cu mecanismul Syncro-Activ-Balance, care permite ajustarea automata a inaltimii sezutului, pentru o pozitie corecta si cel mai inalt grad de confort, chiar si atunci cand stai foarte aplecat spre inainte.

product_555_1332925745

Pretul scaunului: intre 295 si 539 euro + TVA

Hansen Office Design ofera un discount de 10% pentru toti clientii Hansen si  Kinetic Sport Medicine care comanda un scaun in luna Decembrie 2014. 

Alte detalii privind scaunele ergonomice puteti solicita la adresa de e-mail office@hansen.ro sau la numarul de telefon 021-2079098.

PASUL 3: FA CAT MAI MULTA MISCARE!

Exercitiile fizice sunt un factor extrem de important in prevenirea afectiunilor coloanei vertebrale si a problemelor de postura. Chiar daca esti la birou toata ziua, iti recomandam sa iti iei o pauza de 5 minute la fiecare ora si sa te ridici de pe scaun. De asemenea, incearca sa eviti sa mergi cu masina pe distante scurte si sa te bucuri de o plimbare in aer liber.

Daca, insa, ai fost diagnosticat cu o afectiune care necesita recuperare medicala, trebuie sa stii ca kinetoterapia este esentiala in orice tratament de recuperare medicala.

“In cadrul protocolului de recuperare, la Kinetic Sport Medicine programul de exercitii este individualizat pentru fiecare pacient in parte, in functie de afectiunile specifice ale acestuia. Prin urmare, un program de exercitii de gimnastica medicala difera de un program de exercitii la o sala de fitness, chiar daca si acesta din urma este realizat de un trainer personal. Mai exact, trebuie stiut ca un kinetoterapeut abordeaza musculatura analitic, concentrandu-se in general pe musculatura profunda care sustine coloana vertebrala si contribuie la mentinerea unei pozitii corecte a spatelui. In plus, daca este vorba de o asimetrie la nivelul coloanei, precum scolioza, kinetoterapeutul va concepe un program de exercitii «asimetric», cu rolul de a corecta problemele de postura”, precizeaza Gelu Cosma, kinetoterapeut si managerul clinicii de recuperare medicala Kinetic Sport Medicine.

Costul tratamentului de recuperare: se va stabili in urma evaluarii musculo-scheletale, in functie de stadiul afectiunii, procedurile de recuperare recomandate si de durata tratamentului.

Kinetic Sport Medicine ofera un discount de 10% pentru toti clientii Hansen Office Design care incep un program de recuperare in cadrul clinicii noastre in luna Decembrie 2014.

Pentru programari sau alte detalii privind evaluarile musculo-scheletale si tratamentele de recuperare din cadrul clinicii Kinetic Sport Medicine va rugam sa transmiteti un e-mail la adresa contact@kinetic-sm.ro sau sa sunati la unul din urmatoarele numere de telefon: 0721.241.314, sau 0721.241.315.