Cu ce rămânem din 2015 (în termeni de office design)?

DESIGN
January 12, 2016 / Diana Blinda

2015 a fost un an care a schimbat profund modul în care muncim, începând cu spațiile în care o facem. De la open spaces, la capsule private și zone cu mai multe funcționalități, notăm aici 3 dintre principalele trenduri care au marcat anul în termeni de office design.

Spațiul de lucru colaborativ

E mai mult decât un open space – e un spațiu care încurajează colaborarea. Deci nu vorbim de cubical-uri separate de ziduri nu foarte înalte, ci de spații care le permit celor care lucrează să se miște cu ușurință, să-și schimbe biroul zilnic sau să intre rapid în contact cu colegii. Spațiile colaborative creează mai ușor un simț al comunității.

product_574_1333954981

Birou GrID reflect perfect ce înseamnă aceste spații, fiind inspirate din mișcarea de design olandeză denumită “De Stijl”: reducere la esență a formelor și culorilor. Detalii pe site-ul nostru.

Capsulele private

Spațiile colaborative au generat o nevoie declinată firesc: spațiile mici, private. Vorbim de sălile de brainstorming sau de discuții, mai puțin formale decât sălile de ședințe, unde colegii pot discuta idei sau pot lucra separat de restul biroului.

product_780_1397474685

Fotoliul Nube își găsește natural loc într-un spațiu mic, relaxat. Detalii aici.

Natura

E una dintre principalele nevoi ale omului – să fie în natură. Și având în vedere că ne petrecem cel puțin 8 ore pe zi la birou, acest trend vine pe o filieră previzibilă, dar atât de neceseră: integrarea elementelor naturale în design-ul spațiului de lucru a fost un must în 2015 și va fi la fel și în 2016.

product_857_1438324321

Materialul Organoid îți aduce pădurea în birou – textura și mirosul lui natural o să te lase fără cuvinte. Detalii la noi pe site.

2016, te așteptăm!

Sursă informații: http://www.inc.com/